Rashwan گزارش کرده است که تکمیل رژیم غذایی خرگوشها با شنبلیله سطح کل چربی سرم را کاهش میدهد. در موشها برگ کاری و دانههای خردل کلسترول کل سرم، LDL کلسترول و VLDL کلسترول را کاهش میدهد و سطوح HDL کلسترول را افزایش میدهد، و کلسترول، تری گلیسیریدها و فسفولیپیدها را در آئورت، کبد و قلب کاهش میدهد.
تغذیه موشهای دارای رژیم غذایی پرچرب با بذرهای گشنیز به کاهش LDL،VLDL و کلسترول کل و افزایش HDL کلسترول منجر میشد.
Zhang و همکاران کزارش کردند که زردچوبه نیز ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز داشته باشد.
در شرایط آزمایشگاهی عصارههای آبی دارچین نشان داده شده است که افزایش جذب گلوکز و سنتز گلیکوژن و افزایش فسفوریلاسیون رسپتور انسولین را سبب میشود. بعلاوه عصارههای دارچین برای کمک به سیستم آبشاری انسولین هستند. زیرا انسولین یک نقش کلیدی را در متابولیسم لیپید ایفا میکند بنابراین ممکن است مصرف دارچین به بهبود گلوکز و چربی خون در in vivo منجر شود.
افزایش 1، 3 یا 6 گرم دارچین به رژیم غذایی به کاهش قابل توجهی در سطوح گلوکز سرم بعد از 40 روز منجر میشود. سطوح گلوکز بعد از 20 روز فقط در گروهی که 6 گرم دارچین مصرف کرده بودند به طور قابل توجهی پایینتر بود. پاسخ برای هر سه سطح دارچین مشابه بود. طیف کاهش از 18 تا 20 درصد بود. همچنین مصرف دارچین بعد از 40 روز به کاهش سطح تری گلیسیرید سرم در همه مقادیر دارچین منجر میشد. در گروهی که 6 گرم دارچین مصرف کرده بودند سطوح گلوکز بعد از 20 روز پایینتر بود. بعد از 40 روز مصرف دارچین، طیف کاهش از 23 تا 30 درصد بود. این دادهها نشان میدهد که مصرف دارچین برای بیشتر از 20 روز در کاهش سطوح تری گلیسیرید افراد دیابتی نوع 2 سودمندتر است. همچنین کاهش قابل توجهی در سطوح کلسترول سرم در هر سه گروه مصرف کننده دارچین وجود داشت، کاهش بعد از 20 روز قابل توجه بود. کاهش در سطوح کلسترول سرم بین 13 تا 26 درصد حفظ شده بود حتی بعد از مصرف نکردن دارچین اضافی برای 20 روز
کاهش در LDL در گروههای 3 و 6 گرمی بعد از 40 روز قابل توجه بود با کاهش از 10 تا 24 درصد. کاهش در گروه 1 گرمی بعد از 40 روز قابل توجه نبود اما کاهش طی دوره استراحت ادامه داشت و بعد از 60 روز قابل توجه بود. تغییر قابل توجهی در HDL در افراد مصرف کننده 1 تا 6 گرمی دارچین برای 40 روز وجود نداشت. کاهش در گروه 3 گرمی بعد از 20 روز قابل توجه بود. این مقادیر بعد از دوره استراحت 20 روزه نسبتا بدون تغییر مانده بود.
مکانیسم عمل دارچین روی گلوکز و چربی خون تعیین شده است. علائم مقاومت انسولین شامل کاهش تحریک سنتز گلیکوژن ماهیچهایی همچنین نقص در فعالیت گلیکوژن سنتاز و جذب گلوکز
بعلاوه فعالیتهای آنزیمی تغییر یافته مثل فعالیت فسفاتاز افزایش یافته و یا فسفریلاسیون سرین رسپتور انسولین توسط گلیکوژن سنتاز کیناز 3 (GSK-3) در برخی نمونههای دیابت نوع 2 تغییر میکرد. دفسفریلاسیون زیر واحد بتا رسپتور با غیر فعال شدن فعالیت کینازیاش مرتبط بود و بنابراین با تنظیم پایین دست سیگنال انسولین مرتبط بود. حداکثر فسفریلاسیون رسپتور انسولین با افزایش حساسیت انسولین مرتبط بود که با بهبود سطوح گلوکز و لیپید مرتبط بود. گلیکوژن سنتاز فعال شده عصارههای دارچین جذب گلوکز را افزایش میداد و گلیکوژن سنتاز کیناز 3 بتا را ممانعت میکرد. عصارههای دارچین همچنین رسپتور کینازی انسولین را فعال میکرد و دفسفریلاسیون رسپتور انسولین را ممانعت میکرد که این به حداکثر فسفریلاسیون رسپتور انسولین منجر میشد. همه این اثرات به افزایش حساسیت انسولین منجر میشد.
عصارههای دارچین همچنین به عنوان آنتی اکسیدان ها عمل میکنند که به نفع سلامتی بیشتر این افراد منجر میشود. Dhuley نشان داد که دارچین فعالیت آنتی اکسیدانی را در تغذیه موشهای دارای رژیم غذایی پرچرب انجام میدهد.
حفظ سطوح پایین گلوکز و لیپید خون حتی وقتی افراد برای 20 روز دارچین مصرف نمیکردند نشان دهنده اثرات مداوم دارچین بود و این نشان میدهد که دارچین نیاز نیست که هر روز مصرف شود.
در نتیجه دارچین سطوح گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول کل، LDL کلسترول را در افراد با دیابت نوع 2 کاهش میدهد. زیرا دارچین به مصرف کالری کسانی که دیابت نوع 2 دارند یا آنهایی که سطوح گلوکز، تری گلیسیرید، LDL کلسترول یا کلسترول بالا رفته دارند کمک میکند.
منبع:
Alamkhan MS PHDT & etall. Cinnamon Improves Glucose and Lipids of People With Type 2 Diabetes. Diabetes care, Volume26,Numbers12, Desember2003
نظرات شما عزیزان:
بسیار جالب و آموزنده و کاربردی بود .خسته نباشید
.gif)
.gif)
برچسبها: